הפוסט של השף חיים כהן בפייסבוק שתוקף חזיתית את קמפיין שלטי חוצות נגד השמנת יתר של ילדים קיבל עד כה 10,570 לייקים, 2,297 שיתופים ו 850 תגובות ופתח דיון ציבורי סוער גם בתקשורת ובמהדורות החדשות. במבחן התוצאה אפשר להגיד שהקמפיין הצליח ועשה את שלו, אבל האם זה שווה את המחיר?
עדיף קמפיין שמעצים את הדימוי עצמי מאשר קמפיין מבוסס רגשי אשמה של הורים
– ד״ר אלחנן גזית, מייסד ג'וּלוֹת
במקום קמפיין שעשוי לתרום במתכוון או שלא במתכוון להשפלת ילדים שסובלים מהשמנת יתר, אנחנו בוחרים באפליקציה שמעודדת ילדים לזוז, מעצימה את הדימוי העצמי שלהם ואת תפיסת המסוגלות העצמית שלהם ומתגמלת אותם על כך במגוון דרכים.
זאמזיי (Zamzee) היא אפליקצית גיימיפיקציה לעידוד פעילות גופנית של ילדים. סיפור הצלחה בינלאומי.
האפליקציה כוללת מכשיר המוצמד לבגדים או לנעלים בדומה לחיישן באפליקציית נייק פלוס, שעוקב ומתעד את הפעילות, אתר אינטרנט ממושחק שבו יכול הילד וגם ההורה לעקוב אחרי ההתקדמות, הניקוד, העיטורים והפרסים כתגמול על הפעילות הגופנית. אתר האינטרנט מהווה פלטפורמה רשת חברתית תומכת שבו היחדים יכולים לשתף ולראות את מצבם ביחס לחברים בלוח המובילים. מנגנוני המשחקים שמשולבים באתר אפקטיביים שכוללים גם קבלת מתנות עד הבית כתגמול על התמדה בפעילות הגופנית. באתר קיימת אפשרות לפעול יחד כמשפחה או בקבוצות.
גיימיפיקיישן או משחוק מוגדר כ"שילוב מנגנוני משחקים בדברים שאינם משחקים בהגדרתם כדי להניע את המשתתפים לפעולה מהנאה, לעודד אינגייג'מנט ונאמנות ולסייע בפתרון בעיות" (גזית, 2017). חברות וארגונים מובילים בארץ ובעולם מגבירים את השקעתם בפיתוח, עיצוב ושילוב גיימיפיקיישן במותגים, שירותים מתוך הכרה בפוטנציאל העסקי של התחום.
ישנן אפליקציות משחקיות רבות המעודדות ילדים להיות פעילים פיזית על ידי שימוש במנגנונים ומכניקות משחקיות כדי לשפר את המוטיבציה, המעורבות והכיף. הנה כמה מהפופולריות והאפקטיביות שביניהן:
אלו הן רק כמה דוגמאות לאפליקציות גיימיפיקציה לילדים לשם קידום פעילות גופנית. ישנן עוד רבות אחרות כמו כמו Nike Training Club, Super Stretch Yoga, GoNoodle ועוד. אני מקווה שתמצאו את האפליקציות האלה שימושיות ומהנות עבור הילדים שלכם.
יש לכם שאלות נוספות? מוזמנים לפנות אלי
ד"ר אלחנן גזית מומחה לחשיבה משחקית בעידן הבינה המלאכותית. אלחנן עוזר למנהלים ועובדים בארגונים, חברות, סטארטאפים וגם הורים ואנשי חינוך ליישם את גישת מיינדסט משחקי לצמיחה עסקית ואישית על למעלה משני עשורים של מחקר, פיתוח וניסיון מקצועי. אלחנן מומחה להתנהגות משתמשים ולמידה בסביבות מציאות מדומה ומשחקים. מראשוני חוקרי משחקי הווידאו בעולם וממקימי תעשיית המטאוורס בארץ. ייסד ומנכ"ל את מטא-וורסנס בע"מ, החברה הראשונה בישראל שהציעה לארגונים עולמות וירטואליים להדרכה ולמידה עם אווטארים בעלי -AI. יוצר תוכן ומנחה את הפודקאסט מיינדסט משחקי ואת MetaYeda.
להזמנת הרצאה (בזום) קישור | לקביעת פגישת ייעוץ ו/או שת"פ עסקי קישור | הצטרפו לערוץ גיימינג בראש טלגרם | תנו לייק ב פייסבוק | האזינו לפודקאסט גיימינג בראש בכל זמן שתבחרו כאן או דרך ספוטיפיי, אייטונס אפל או גוגל פודקאסטס | אהבתם את הפוסט? הרשמו לניוזלטר כאן